Kotimainen pyyhe mukaan saunaan

  • 02 Aug, 2022

Kotimainen pyyhe voi olla pellavaa.

Ihmiset alkavat olla tietoisia vaateteollisuuden eettisistä ja ekologisista ongelmista. Oletko miettinyt, että sama koskee muitakin tekstiilejä? Kotimainen pyyhe on vastuullinen valinta. Kotimainen pellavapyyhe on käytössä kestävä ja sitä voi käyttää hyvinkin kekseliäästi eri käyttötarkoituksiin, eikä vain pyyhkeenä. Pellavapyyhe taipuu myös pöytäliinaksi, piknikviltiksi, laudeliinaksi tai vaikkapa kevyeksi torkkupeitoksi. Hyvien ominaisuuksien vuoksi pellavapyyhkeen käyttäjät ihastuvat niihin kerran niitä kokeiltuaan.

Pellavasta valmistettu kotimainen pyyhe

Pellavaa viljellään myös Suomessa ja se on ennen kaikkea eurooppalainen viljelyskasvi. Kasvina pellava on tehokas sitomaan hiilidioksidia ja lisäksi se ylläpitää luonnon monimuotoisuutta. Pellavasta pystytään hyödyntämään kaikki sen osat ja pellava on myös täysin biohajoavaa. Kankaana pellava on todella kestävää. Se kestää hyvin käyttöä ja pesua ilman kulumista.

Pyyhkeet valmistetaan tavallisimmin froteesta. Frotee on valmistettu puuvillasta. Puuvillalla ei ole pellavaan verrattuna yhtä hyviä ekologisia vaikutuksia. Puuvillan kasvatus vaatii runsaasti vettä sekä lisäksi lannoitteita ja torjunta-aineita. Lannoitteet ja torjunta-aineet saastuttavat maata ja vesistöjä. Puuvilla kestää käytössä kyllä hyvin, mutta monesti puuvillassa on mukana keinokuitua, joka heikentää puuvillan kierrätettävyyttä ja lisää nyppyyntymistä.

Pellavapyyhe saunassa

Pellavapyyhe sopii saunomiseen erinomaisesti. Saunassa pellavapyyhe palvelee laudeliinana ja kylpypyyhkeenä. Ne imevät kosteutta hyvin ja kuivuvat nopeasti. Jos lähdet saunomaan kotia kauemmaksi, on pellavapyyhe helppo ottaa mukaan sen mahtuessa pieneen tilaan ja ollessa kevyt. Pellavapyyhkeen hyviin puoliin kuuluu ehdottomasti myös sen visuaaliset ominaisuudet ja se meneekin myös saunalla sisustusesineestä.