Viimeisimmät artikkelit

Onko saunominen kuumeessa järkevää
  • 27 Feb, 2024

Pienessä köhässä tai lentsun tuntemuksissa tulee aina mieleen, että mitä jos menisi ja hikoilisi saunassa taudin ulos. Onko saunominen kuumeessa niin järkevää kuin miltä tuo äskeinen ajatus tuntuu? Me otimme asiasta selvää ja tältä se tilanne asiantuntijoiden silmissä näyttää. Saunominen kuumeessa ei ole hyvä ideaSaunominen kuumeessa tai flunssassa ei ole hyvä idea. Jos oireet ovat varsin lieviä eikä kuumetta vielä ole, voi löylyssä käydä kevyesti. Varsinainen ‘kunnon’ saunominen on jätettävä siihen hetkeen, kun tuntee olonsa huomattavasti paremmaksi.

Saunominen ja saunatuotteet
  • 12 Sep, 2022

Saunominen on yksi monien lempipuuhista eikä ihme, sillä sen rentouttava vaikutus on ensiluokkaista. Eikä saunomisen hyödyt jää vain rentoutumiseen, vaan saunomisen on todettu tekevän hyvää myös sydämelle, aivoille, mielenterveydelle, iholle sekä lihaksistolle. Sen voi siis sanoa parantavan elämänlaatua monine terveyshyötyineen. Lisää luksusta, hemmottelua ja vaihtelua saat myös erilaisilla saunatuotteilla, joiden avulla loihdit vaikkapa tyylikkään spa:n omaan kotisaunaan. Saunominen tuo luksusta arkeenVaikka saunominen on monille hyvin arkista puuhaa, saa siitä helposti tehtyä myös luksuskokemuksen.

Kotimainen pyyhe mukaan saunaan
  • 02 Aug, 2022

Ihmiset alkavat olla tietoisia vaateteollisuuden eettisistä ja ekologisista ongelmista. Oletko miettinyt, että sama koskee muitakin tekstiilejä? Kotimainen pyyhe on vastuullinen valinta. Kotimainen pellavapyyhe on käytössä kestävä ja sitä voi käyttää hyvinkin kekseliäästi eri käyttötarkoituksiin, eikä vain pyyhkeenä. Pellavapyyhe taipuu myös pöytäliinaksi, piknikviltiksi, laudeliinaksi tai vaikkapa kevyeksi torkkupeitoksi. Hyvien ominaisuuksien vuoksi pellavapyyhkeen käyttäjät ihastuvat niihin kerran niitä kokeiltuaan. Pellavasta valmistettu kotimainen pyyhePellavaa viljellään myös Suomessa ja se on ennen kaikkea eurooppalainen viljelyskasvi.

Hunajasaippua on luonnollinen valinta
  • 17 Jul, 2022

Hunajasaippua on hyvä valinta, jos haluat pestä ihoa luonnollisen tuoksuisella, kosteuttavalla saippualla. Saippua sopii hyvin herkälle ja kuivalle iholle, koska se pesee ihon kuivattamatta sitä. Tällä luonnollisella tuotteella voi pestä kasvot ja vartalon. Saippuassa on ihana, luonnollinen tuoksu, joten se sopii myös hajusteyliherkille hyvin. Tuote sopii erinomaisesti myös lasten herkälle iholle. Saippua on myös ihana lahja läheiselle. Jos haluat hemmotella itseäsi, valinta on hunajasaippuaJos haluat ajatella ekologista vaihtoehtoa, on palasaippua hyvä valinta.

Saunan lauteiden pesu säännöllisesti pidentää saunan käyttöikää
  • 18 Nov, 2021

Saunan lauteiden pesu on hyvä tehdä säännöllisesti, pidentääksesi saunan käyttöikää ja ehkäistäksesi lauteiden lahoamista. Sauna tulisikin pestä muutaman kerran vuodessa, jos saunaa lämmitetään noin kerran viikossa, mutta jos saunomiskertoja tulee enemmän, tulisi myös sauna pestä useammin. Huolehdi lauteiden alapuolelta pesusta, sillä lahoaminen alkaa ensimmäisenä lauteiden alta. Lauteiden öljyäminen on kannattavaa tehdä, sillä tuplaa helposti lauteiden käyttöiän. Sinun tulisi käyttää vain parafiiniöljyä lauteiden öljyämisessä. Öljyn voi levittää pensselillä tai liinalla kuivalle ja puhtaalle lauteelle.

Kiuaskivien vaihto on hyvä tehdä säännöllisesti
  • 18 Nov, 2021

Säännöllisesti tehtynä kiuaskivien vaihto tuo kiukaalle lisää käyttöikää. Huonosti ylläpidetty kiuas voi aiheuttaa pahimmillaan tulipalovaaran. Kivet tulisikin vaihtaa noin sadan saunomiskerran jälkeen, riippuen kuinka usein saunoo viikon aikana. Yleensä vuoden välein riittää, jos saunoo vain kahdesti viikossa. On hyvä kuitenkin tarkkailla kiuaskivien kuntoa, vaikka ei saunoisi usein, sillä kivet voivat alkaa murentua. Kivien murentumisella on suora vaikutus sähkönkulutukseen, mikäli ne ovat ehtineet vaurioittaa kiukaan vastuksia. Kivet tulee vaihtaa heti, jos huomaa niissä murentumisen merkkejä.